Happy Together: Volja za ljubav, uprkos svemu

Polina (27) i Lada (22) zajedno su godinu dana.

Izvor: XXZ Magazin
Foto: Anna Milokumova

Fotografija nije tek običan portret, već slika ponosa, prkosa i obećanja da će jednog dana biti bolje, ali i svjedočanstvo o hrabrosti koja već neko vrijeme mijenja tokove queer historije. Subjekti na fotografijama ne drže transparente, ali ipak prenose jednostavnu poruku, ispisanu na koži i u svakodnevnom životu, koja odjekuje, te nudi simbol samopouzdanja i volje za ljubav uprkos svemu.

Fotografkinja Anna Milokumova u borbi protiv stereotipa koristi fotografiju, te portretiše istospolne parove iz Sankt Peterburga, koji uprkos svakodnevnom odbacivanju, te guranju na marginu, žive zajedno, grade zajedno i vole zajedno.

Yana (34) i Svetlana (43) zajedno su preko šest godina,

“Liječiti i izolovati” je stav koji 83% stanovništva Rusije ima prema pripadnicima/cama LGBTIQ zajednice, pa projekat “We Are Together” dolazi kao lijek za ovakvo društvo, a koji priča o tome kako ljubav živi uprkos zakonima, uprkos zabranama i uprkos predrasudama. Zbog takvih stavova, ali i zbog zakona koji zabranjuju takozvanu LGBTIQ propagandu, mnogi subjekti nisu se usudili da pokažu lica, što ne umanjuje njihovu hrabrost koja im pomaže da svakoga dana hodaju uspravno.

U nastavku pogledajte fotogaleriju!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!