Izložba ‘I Am Enough’ Kristofera Andrića otvara se u subotu u Sarajevu

06. 07. 2017

Piše: Redakcija

U Art kinu Kriterion će u subotu, 8. jula, biti otvorena izložba umjetnika Kristofera Andrića pod nazivom I Am Enough.

Kristofer će se predstaviti novim ciklusom slika koje su dio koncepta I know what you are but what am I koji se postepeno razvija od 2013. godine. Ciklus predstavlja emocije, momente svakodnevnog života i borbu transrodnih osoba prije početka hormonalne terapije. Ciklus na brutalan, ekspresivan i iskren način pokazuje kako se transrodne osobe nose sa unutrašnjom borbom i diskriminacijom pored svih svakodnevnih problema koje ima svaki/a građanin/ka BiH.

Slike su rađene kombiniranim tehnikama na ljepenci. Sam ciklus se odmiče od pravila slikarstva, te je mješavina slikarstva, grafike, ilustracije i strip crteža. Nijedna slika ne prati drugu po estetskim vrijednostima, koje su razbacane da bi se prikazao haos koji transrodne osobe doživljavaju u sebi.

Kristofer Andrić je rođen u Mostaru. Trenutno je student na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek Grafika. U zadnje četiri godine postepeno razvija koncept I know what you are but what am I. Isti koncept je predstavio u BiH i inostranstvu. Trenutno živi i radi na relaciji Mostar-Sarajevo.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!