VIDEO: Seksualnost je fluidna, to nisu ‘faze’ i ‘eksperimenti’

05. 07. 2017

Izvor: Libela.org
Foto: You Tube (Screenshot)

‘Prvo je bila lezbijka, a sada kaže da je biseksualna. Ona laže o svojoj seksualnosti. Sigurno joj je teško bilo biti gej, pa se sada identificira kao biseksualna jer je to lakše’. Koliko puta ste čuli ovakvo osuđivanje kada je riječ o osobama koje su promijenile seksualnu orijentaciju? Isto je i s osobama koje promijene rodni identitet. Često ih se okarakterizira kao ‘zbunjene’ ili pak kao da su u ‘fazi eksperimentiranja’.

YouTube blogerica Gemma White na svom kanalu IAmTheMightyG ukratko je na vrlo jednostavan način pojasnila kako je ljudska seksualnost fluidna te nema ništa neobično ukoliko se osoba u različitim razdobljima života različito identificira.

Stoga, ako vam netko tko je do jučer bilo/la straight, gej ili lezbijka danas kaže da je biseksualan/na, ne odmahujte rukom pritom misleći u sebi kako je riječ o zavaravanju, nego prihvatite tu osobu kakvom jest danas i pružite joj potporu i oslonac.

Pogledajte video!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!