Izložba “Vidite li razliku?” se sutra otvara i u Mostaru

18. 03. 2016

Vidite-li-razliku-izlozba-naslovna

Izvor i foto: etrafika.net

Nakon Sarajeva, otvaranje izložbe i projekcija kratkog dokumentarnog filma pod nazivom Vidite li razliku? održat će se i u OKC Abraševiću u Mostaru, i to sutra, u subotu, 19. marta, u 19 h.

Posjetioci i posjetiteljice će imati priliku da vide 15 najboljih fotografija koje su pristigle na foto konkurs, a tiču se položaja LGBT zajednice u BiH, te kratki dokumentarac koji se bavi istom tematikom.

Izložba Vidite li razliku? do sada je održana u Banja Luci i Sarajevu, a radi se o istoimenom projektu udruženja građana eTrafika.net iz Banja Luke. Ovaj projekt se bavi predstavljanjem problema LGBT populacije, pokretanjem javne debate, kao i borbom protiv diskriminacije i homofobije. Realizuje se uz podršku Američke ambasade u BiH.

Do sada je u okviru projekta objavljeno 20 video snimaka koji se bave različitim problemima LGBT zajednice u BiH – nevidljivost transrodnih osoba u pravnom sistemu, predrasude o čestom mijenjanju partnera, zločini nastali iz mržnje, diskriminacija na poslu…

Snimci se mogu pogledati na YouTube kanalu portala eTrafika.net.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!