Kada sam bila klinac, bila sam klinka dobitnik nagrade na Dokufestu

26. 08. 2013

max_600_400_dokufest-prizrenOd 17. – 25. avgusta, u Prizrenu, održan je 12. DokuFest, međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma. U takmičarskom programu prikazano je 106 filmova u sedam kategorija: Balkan Dox, International Dox, Human Rights Dox, Green Dox, International Shorts, National i Youth. Na ceremoniji zatvaranja, 25. Avgusta, u Kinu Bahce dodjeljene su nagrade najboljim ostvarenjima.

Film Kada sam bila klinac, bila sam klinka, redateljice Ivane Todorović, koji smo imali priliku gledati na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, u dokumentarnom takmičarskom programu, dobio je nagradu u kategoriji Balkan Dox, a žiri u sastavu: Brigid O’Shea, Francine Brücher i Ilian Metev je naveo da je redateljica dala novu perspektivu i neustrašiv pogled ka svakodnevnom životu individue koja ima hrabrosti biti svoja.

Piše Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!