Književni konkurs za najljepšu kratku priču LGBTIQ tematike

18. 04. 2014

Riječka udruga LORI i knjižara Ribook s ponosom pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u književnom konkursu za najljepšu kratku priču LGBTIQ tematike, prenosi Labris. Rok za slanje radova je 23. maj 2014.

Foto: Labris
Foto: Labris

Zainteresovani/e mogu poslati najviše dvije neobjavljene priče dužine do 500 riječi, na e-mail [email protected], s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. Priču treba potpisati šifrom i poslati u jednoj koverti, a u posebnoj koverti treba navesti svoje podatke: ime, prezime, godište, mjesto stanovanja, nekoliko riječi o sebi, svojim hobijima i ljubavi prema pisanju.

Također, potrebno je da autori/ce naglase žele li da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smiju biti uvredljivi niti diskriminirajući.

Prispjele priče ocjenjivat će i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, prevoditeljka, rokerka i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljka i publicistkinja, također vrlo angažovana zagovarateljica prava LGBT osoba; te predstavnica udruge LORI, Antonija Stojanović, voditeljka društvenog tima LORI i prevoditeljka, koja i sama ponekad “piskara”, uglavnom kratke priče.

Najboljima knjižara Ribook sprema poklon-izdanje knjige, a udruga LORI poklon-pakete raznih iznenađenja. Nakon konkursa, u dogovoru sa zainteresiranim autorima/icama, priče će biti objavljene na internetskoj i Facebook stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!