Lezbijske ljubavi Grete Garbo i Marlene Dietrich dobivaju ekranizaciju

20. 04. 2014

Marlene_Dietrich_Stage_Fright_Trailer_1U nedostatku televizijskih serija o lezbijskim ljubavima iz prošlog stoljeća, produkcijska kuća Annapurna Pictures, koja stoji iza Oscarom nagrađenog filma American Hustle, donosi zanimljive i skrivene živote holivudskih zvijezda Grete Garbo i Marlene Dietrich, prenosi CroL.

Naziv serije još je uvijek nepoznat, a iza iščekivanog projekta stoje Angela Robinson (The L Word, D.E.B.S., True Blood, Girl Trash) i Alex Kondracke (Hung). Ono što se za sada zna jest da će radnja serije biti smještena u Zlatno doba Hollywooda, prenosi portal Deadline.

Greta Garbo Foto: Wikimedia
Greta Garbo
Foto: Wikimedia

 

Među likovima čije će tajne živote gledatelji i gledateljice moći pratiti bit će John Gilbert, Mercedes de Acosta, Tallulah Bankhead, Alla Nazimova, Barbara Stanwyck, Cary Grant i John Wayne. Glavnina radnje pratit će glumice u odijelima, Garbo i Dietrich.

Privatni život Garbo otkriven je u knjizi Williama J. Manna Behind the Screen: How Gays and Lesbians Shaped Hollywood, u kojoj autor govori o njezinoj otvorenoj vezi s Johnom Gilbertom te višegodišnjoj vezi s Mercedes de Acosta. S Acostom je svojevremeno bila i njemačka zvijezda Dietrich, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će produkcijski i redateljski tim prikazati ovaj dio njihovih života.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!