LGBT ljeto: događaji u BIH i regionu

08. 08. 2013

sat-lets-party-webentryBIH: Približava nam se Sarajevo Film Festival na kojem između ostalih, možete pogledati i nekolicinu filmova LGBT tematike. Dan prije otvaranja, u Pussy Galore-u, muziku pušta Ilhan Baba. Za vrijeme trajanja čitavog festivala u Art kinu Kriterion se održava Heatwave music stage.

20. avgusta možete pogledati otvaranje izložbe i prikazivanje dokumentarnog filma “11. lipnja – prvi splitski Pride”, također u prostorijama Art kina Kriterion.

Nakon duge ljetne pauze, 23. 8. se nastavljaju Gay-Straight partiji. Za više informacija o istim javite se na [email protected]

U kasnije ljetne dane, od 12 – 15. septembra počinje Pitchwise, festival ženske umjetnosti.

HRVATSKA: U Hrvatskoj je već dosada održano nekoliko queer partija u organizaciji Partycipacije i Zbeletrona, kao i Queer Zagreb festival. U narednom periodu, očekuje se PlesnjaQ na Visu, koji će se desiti 17.8., praćen Qampom, koji se održava na Visu i Hvaru.

U septembru počinje Festival Perforacije, koji se održava u četiri hrvatska grada: u Rijeci (5.-8.8.), Splitu (9.-12.8), Dubrovniku (16. 8.) i Zagrebu (17.-21. 8).

Osim ovih dešavanja, nekoliko je muzičkih festivala i koncerata koje vrijedi posjetiti, od kojih izdvajamo Outlook festival u Puli (29. 8. -2. 9.), Unknown festival u Rovinju (10.-14. 9.), te koncert Skunk Anansie, 29. 8. u sklopu Špancirfesta u Varaždinu.

SRBIJA: U Srbiji nekoliko je klupskih dešavanja: U KC Drugstore, Beograd, 10. 8. Rainbow ekipa organizuje Rainbow Party.

16. 8., na Madonnin rođendan održavaju se dva partija, prvi Madonna Birthday Party u organizaciji Universal Music Serbia, Stanwik i Heaven u klubu Wait & Stay (ex Red Room), a drugi It’s mommy’s bday u klubu Apartman.

U septembru se od 13. -15. po prvi put održava Beograde bears week.

Piše Redakcija portala

 

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!