“Maništra pomidore” – web serija o lezbejskom i gej životu u Splitu

07. 01. 2018

Sredinom 2017. godine počelo je snimanje prve splitske lezbejske i gej serije pod nazivom “Maništra pomidore”. Serija se snima prema scenariju Nikoline Banić, a prati živote troje cimera/ki – dvije lezbejke i jednog gej momka u Splitu. Seriju je pokrenuo kolektiv za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture – queerANarchive.

Web serija je do sada imala četiri epizode, kroz koje možete da pobliže upoznate glavne uloge, kao i živote splitskih lezbejki i gejeva.

U prvoj epizodi cimerke i cimer gledaju i komentarišu gej seriju na televiziji te progovaraju o svojim nevoljama, željama, nadanjima i životnim stavovima.

Tako Maša (Mirta Barić) sanja o udaji u bijeloj vjenčanici, Teni (Linda Žitnik) su besmislene sve građanske institucije pa tako i brak, Sandro (Joni Ullala) je u potrazi za poslom, nije ljubitelj gej štajgi i seksa se samo kad je u vezi. U međuvremenu kuha manistru i zasad se dobro nosi s cimericama. Snimatelj je Jure Knezović a montažu potpisuje Tonči Kranjčević Batalić.

U drugoj epizodi pod naslovom Slušamo Olivera” Mašini cimeri planiraju tulum na koji će pozvati sve splitske lezbe kako bi Maša napokon upoznala ženu svog života i stala prid oltar. Tena primjećuje da su u seriji koju prate na televiziji svi lijepi i mladi pa se pita što se dogodi s gej osobama kad ostare. “Ožene se”, uvjerena je Maša. “Predoziraju se i umru, k'o svi smrtnici”, siguran je Sandro.

U trećoj epizodi vesela ekipa organizuje kućni tulum na kojem možete da pratite dijelove razgovora o neostvarenim ljubavima, o ljubavnim trokutima, o kapitalizmu koji počiva na neplaćenom radu kućanica, o Hajduku, Mamiću i Šukeru… a pristigla je i Mašina simpatija, Morana (Mirela Fejzić).

U četvrtoj epizodi pod nazivom “Burek”; glavna junakinja Maša se sastala sa Moranom, djevojkom s kojom se zbližila u prethodnoj epizodi. Našle su se u Chilltonu, splitskom gej friendly baru, a poslije su otišle na burek Kod Mate. Maša je ispričala Morani kako je u srednjoj školi imala dečka, a onda je krenula na fakultet i upoznala djevojku s kojom se družila, učila, i ni sama ne zna kako se dogodilo ali nije dugo trajalo.

Serija ima sve više poklonika/ca, a tome je svjedočio i prepun splitski Chillton baru na premijeri treće epizode.

Na ovome linku možete pogledati sve dosadašnje epizode.

Piše: Redakcija portala; Izvor: CroL.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!