Međunarodna konferencija o ljudskim pravima LGBTI osoba “Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST” održat će se u februaru

03. 02. 2017

Piše: Redakcija

Sarajevski otvoreni centar poziva na međunarodnu konferenciju o ljudskim pravima LGBTI osoba pod nazivom “Vrijeme je za RAVNOPRAVNOST”, koja će biti održana u srijedu, 22. februara 2017. godine, u hotelu Courtyard by Marriott u Sarajevu.

Sarajevski otvoreni centar organizira ovu konferenciju kako bi podsjetio institucije Bosne i Herecegovine i njenih entiteta na obaveze koje je potrebno regulisati u cilju postizanja ravnopravnosti LGBTI osoba u bh. društvu. Ova jednodnevna konferencija bit će mjesto podsticanja javne rasprave o pitanjima od interesa za LGBTI osobe u BiH, tačnije o pravnom priznavanju rodnog identiteta, medicinskom i pravnom pristupu interspolnim osobama, te pravnom prepoznavanju zajednica života parova istog spola.

Učešće u sklopu panela će uzeti europski, regionalni i domaći eksperti_ce iz polja zaštite ljudskih prava LGBTI osoba, predstavnici_ce Institucije ombudsmena BiH, predstavnici_e Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, predstavnici_e Vijeća Europe, predstavnici_e civilnog sektora Srbije, Hrvatske i BiH, čije će prisustvo aktivistima_kinjama, ali i političarima_kama u BiH pomoći da pronađu način na koji bi ova značajna pitanja mogli riješiti u konzervativnom bh. društvu.

Konferenciju organizuje Sarajevski otvoreni centar pod pokroviteljstvom Fonda otvoreno društvo u BiH. Prijevod na engleski i BHS jezike bit će obezbijeđen. Preliminarni dnevni red Konferencije možete naći ovdje.

Za više informacija, možete kontaktirati Sarajevski otvoreni centar na broj +387(33) 551 000, kontakt osobe Jozo Blažević i Vladana Vasić.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!