Monsanto proglašen najboljim poslodavcem u području LGBTQ ravnopravnosti

15. 11. 2017

Izvor: Voxfeminae

Organizacija Human Rights Campaign (HCR) proglasila je ozloglašenu multinacionalnu korporaciju Monsanto jednim od najboljih radnih mjesta za LGBTQ ravnopravnost, objavljeno je na službenoj stranici tvrtke.

Monsanto je vodeći svjetski proizvođač genetski modificiranog sjemena i herbicida glifosata, a HCR je najveća američka organizacija koja se zalaže za građanska prava LGBTQ osoba.

Indeks korporativne ravnopravnosti je izvještaj koji objavljuje HCR, a služi kao alat za evaluaciju praksi američkih tvrtki prema LGBTQ zaposlenicima, potrošačima i ulagačima, a u obzir se uzimaju faktori kao što je zaštita od diskriminacije na radnom mjestu, povlastice za životne partnere, zdravstvena skrb za transrodne zaposlenike i promicanje prava LGBT zajednice.

Monsanto je zajedno s još 608 američkih poslodavaca na Indeksu ostvario rezultat of 100 posto.

“Počašćeni smo što je HCR ponovo prepoznao Monsanto kao inkluzivno radno mjesto u kojem je različitost zaposlenika prihvaćena, cijenjena i poštivana,” izjavio je Steve Mizell, izvršni potpredsjednik tvrtke i direktor ljudskih resursa. “Važno nam je stvoriti radno inkluzivno okruženje kako bismo privukli i zadržali talentirane ljude posvećene otkrivanju inovativnih rješenja.”

Prošle godine Monsanto je bio 39. na DiversityIncovom popisu 50 najboljih kompanija za različitost, a ranije ove godine bio je jedna od 91 korporacije koje su tražile novu raspravu o Zakonu o ravnopravnosti u američkom Kongresu, koji bi jamčio izričitu i trajnu zaštitu LGBTQ osoba u sklopu postojećih zakona koji štite građanska prava.

Indeks korporativne ravnopravnosti za 2018. s popisom pohvaljenih poslodavaca možete pronaći ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!