Najavljujemo: Izložba fotografija „Gdje ljubav nije dozvoljena“

30. 08. 2019

Priredila: Redakcija

Povodom prve Bh. povorke ponosa, Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Heinrich Boll Fondacija najavljuju izložbu fotografija “Gdje ljubav nije dozvoljena” (Where Love is Illegal), međunarodno nagrađenog fotografa Robina Hammonda.

Fotograf Robin Hammond proveo je nekoliko godina putujući kroz države u kojima su LGBTI osobe progonjene i ugrožene, te je napravio stotine portreta osoba koje svakodnevno moraju braniti svoj identitet. Svaka fotografija je nastala u uskoj saradnji između uslikanih osoba i fotografa. Mogućnost da svoju ličnu priču ispričaju riječima i fotografijom na način na koji oni to žele i time kreiraju vidljiv dokument svoje realnosti, vraća im identitet i dostojanstvo.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 5. septembra, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u Sarajevu, a bit će otvorena do 11. septembra.

Više informacija pratite na Facebook eventu.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!