Organizacija LGBT United Tetovo Dan ljudskih prava obilježava online kampanjom “Ljudska prava za sve”

03. 12. 2015

Cover PhotoOrganizacija LGBT United Tetovo iz Makedonije obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, online kampanjom čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti ljudskih prava.

Podržavatelji/ce, prijatelji/ce i saradnici/e LGBT zajednice, kao i podržavatelji/ce ljudskih prava iz cijelog svijeta šalju svoje fotografije sa porukom “Human rights for all, Tetovo 2015” / “Ljudska prava za sve, Tetovo 2015, koje će biti objavljene na društvenim mrežama.

U saradnji sa romskom organizacijom Romano Avazi, organizacija LGBT United Tetovo će 8. decembra 2015. u centru Tetova održati događaj kojim će obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava. Saradnja ovih dviju organizacija postoji od ranije, obzirom da su LGBT zajednica i romska zajednica najdiskriminiranije društvene grupe u Makedoniji.

Cover with LOGO

Ovo je drugi javni događaj koji organizira LGBT United Tetovo nakon prošlogodišnjeg događaja kojim je obilježen Dan ljudskih prava i kada je organizacija primila mnogo prijetnji smrću, ali se događaj ipak održao bez incidenata i sa 50-ak posjetitelja/ica, od kojih su mnogi bili pripadnici/e LGBT zajednice, prijatelji/ce, članovi/ce porodica i predstavnici/e nekoliko ambasada.

Događaj će započeti u 13h, uključivat će muziku uživo i plesnu grupu, a završit će se šetnjom u centru grada.

Aktivnost je dio projekta “Jačanje LGBT zajednice u Tetovu, Gostivaru, Strugi i Kumanovu”, koji finansijski podržava Kraljevina Norveška.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!