“Otok ljubavi”, novi film Jasmile Žbanić, počeo igrati u bh. kinima

17. 10. 2014

otok ljubavi coverNovi film rediteljice Jasmile Žbanić, Otok ljubavi, počeo je igrati u bosanskohercegovačkim kinima.

Novo rediteljsko ostvarenje nagrađivane bh. filmske radnice je romantična komedija, za koju je scenario rediteljica napisala u suradnji sa renomiranim bosanskohercegovačkim piscem Aleksandrom Hemonom.

Radnja je sljedeća: Grebo i njegova supruga Liliane u poodmakloj trudnoći provode svoj pošteno zasluženi odmor u popularnom jadranskom odmaralištu. Sve je uključeno u cijenu! Sunca, plivanja i zabave koliko im je srcu ćejf. Nemoguće je zamisliti da bi na tako idiličnom odmoru išta moglo krenuti po zlu! Uz večer karaoka, Grebo, sarajevski roker, u kojeg se Liliane svojevremeno zaljubila, očarava sve goste u odmaralištu. Ipak najveće iznenađenje večeri je njihov susret s misterioznom Florom. Ova karizmatična mlada žena ubrzo će njihov mladi brak staviti na kušnju. Tajne iz prošlosti ne mogu dugu ostati skrivene na Otoku ljubavi.

U filmu igraju Ariane Labed, Ermin Bravo, Ada Condeescu, Franco Nero, Leon Lučev, Branka Petrić Fehmiu, Bojana Gregorić Vejzović i Jelena Lopatić, a sniman je u Valamar Isabella Island Resortu u Hrvatskoj.

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Živa produkcija), BiH (DEBLOKADA), Njemačke (Komplizen film) i Švicarske (Okofilm production).

Pogledajte trailer i saznajte više, te svakako pogledajte film, koji je u Sarajevu počeo igrati u kinu Meeting Point, gdje će se u terminu od 21h prikazivati do 22. oktobra, te u multipleksu Cinema City, u terminima 15:25h, 17:25h i 19:15h. Film se također prikazuje u Mostaru, u multipleksu CineStar u 16:10h i 19:10h, u multipleksu CineStar u Bihaću u terminima od 17:55h i 19:45h, u multipleksu Ekran u Zenici u terminu od 19h, te u kinu u Busovači od 19h.

 

Otok ljubavi / Trailer from Deblokada on Vimeo.

Foto: Otok ljubavi Facebook

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!