Andreja Pejić – prvi put kao žena u Melbourneu

17. 10. 2014

Australijska manekenka i supermodel Andreja Pejić sletjela je u Melbourne kako bi iznenadila dizajnera Jean Paula Gaultiera na otvaranju njegove izložbe u National Gallery of Victoria.

Andreja, koja je donedavno bila androgini muški model, prvi put se na ovom događaju predstavila javnosti kao žena nakon što je uradila operaciju spola prije tri mjeseca.

Ona je i postala poznata kad ju je Gaultier izabrao da nosi njegove muške i ženske revije 2011. godine, te je jedna od sedam australijskih muza koje su utjecale na ovog francuskog dizajnera, a njena fotografija je izložena i na izložbi uz kreaciju koju je nosila.

“To je potpuno ludo, nikad nisam mislila da ću vidjeti dan kada će moja slika biti u galeriji”, rekla je Andreja. “Osjećam se jako sretno, uzimajući u obzir promjenu spola, ali također i moju prošlost kao izbjeglice u Australiji.”

Gaultier je bio oduševljen njenom iznenadnom posjetom iz New Yorka. “Pitao sam se šta će me dočekati – rekli su mi da je nešto za mene stiglo iz New Yorka. No, to nije bilo nešto, nego neko divan”, rekao je Gaultier.

Ovo je bila Andrejina prva posjeta Australiji otkad je postala žena i raduje se što će se vidjeti sa bratom i širom porodicom koji je nisu vidjeli od operacije. “Osjećam se dobro, osjećam kao da su stvari pravilnije. Jako sam sretna što sam se vratila i što sam dobrodošla”, rekla je.

Nakon što je prestala raditi nekoliko mjeseci, Andreja se raduje povratku na posao, ali kaže da svoju karijeru planira drugačije usmjeriti. “Ponosna sam na ono što sam postigla, imala sam krasnu i avangardnu karijeru. Ali svi ljudi u javnosti se moraju nanovo izmišljati. Vrijeme je da postanem više chic i klasična, da radim kao žena i dokažem svoje sposobnosti da uradim sve što i druge djevojke rade.”

Izložba The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From Sidewalk to Catwalk će u National Gallery of Victoria u Melbourneu biti otvorena od 17. oktobra do 8. februara.

Izvor: News.com.au

Foto: Alex Coppel. Izvor: News Limited

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!