Otvoren foto konkurs “Vidite li razliku”

07. 01. 2016

fotografije-ilustracijaIzvor i foto: etrafika.net

Sa ciljem predstavljanja problema LGBT populacije, pokretanja javne debate, kao i borbe protiv diskriminacije i homofobije, udruženje eTrafika.net uz podršku Američke ambasade u Sarajevu pokreće foto konkurs “Vidite li razliku”.

Na konkursu mogu učestvovati svi punoljetni državljani BiH, a tema je ravnopravnost pripadnika LGBT populacije i njihova jednakost sa ostalim građanima BiH. Kao što govori simboličan naziv projekta i konkursa, cilj je pokazati da razlike nema i da smo svi isti.

Broj fotografija po učesniku je neograničen, one se dostavljaju isključivo u JPEG formatu i u punoj rezoluciji putem sajta wetransfer.com (ili drugih sajtova za dijeljenje datoteka), na mail [email protected], najkasnije do 31. januara 2016. godine u ponoć. Radove je potrebno memorisati tako da sadrže ime i prezime autora, te naziv fotografije (Ime_Prezime_NazivFotografije).

Nije dozvoljeno manipulisanje fotografijom niti njeno pretjerano uređivanje u programima predviđenim za to.

Pristigli radovi će u februaru 2016. godine biti objavljeni na Facebook stranici portala eTrafika, čiji će čitaoci glasanjem odabrati 15 najboljih. Zatim tročlani žiri, koji se sastoji od fotografa i LGBT aktivista, bira pobjednika koji dobija fotoaparat u vrijednosti od 800 KM.

Najbolje fotografije će biti izložene u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru tokom marta 2016. godine.

Sva pitanja možete slati na mail [email protected] ili [email protected]

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal

LGBTI.ba je prvi news portal namijenjen prvenstveno LGBTI zajednici u Bosni i Hercegovini i njenom informisanju o događajima, aktivnostima i problemima vezanim za LGBTI prava i kulturu.

Urednica
Nejra Agić

Psihološko savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Pravno savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Kontakt
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!