Otvorene prijave za učešće u omladinskom kampu za LGBT osobe “ActQueer”

01. 05. 2016

youth+campIzvor: Mreža mira
Foto: columbiaview.org

Centar za edukaciju i mobilnost mladih “ELEMENT” Sarajevo uz finansijsku podršku Fondacije “Planet Romeo” iz Amsterdama organizuje omladinski kamp “ActQueer”. Kamp je namijenjen mladima od 15 do 30 godina – LGBT aktivistima_kinjama, te LGBT osobama koje žele da se osnaže i priključe aktivističkoj grupi koja će realizovati aktivnosti s ciljem osiguravanja boljeg položaja i vidljivosti LGBT zajednice u Bosni i Hercegovini.

Četvorodnevni kamp je osmišljen kao niz interaktivnih radionica koje se bave ljudskom seksualnošću, te razumijevanjem osnovnih pojmova u LGBT istoriji, a pored toga bavit će se i planiranjem budućih aktivnosti, koje se mogu zajednički provesti širom Bosne i Hercegovine. Kamp uključuje interaktivni rad, diskusije, rad u manjim grupama i predavanja, a trenerski tim čine iskusni treneri_ce iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Omladinski kamp će se održati od 14. do 17. maja 2016. godine, a o lokaciji kampa bit će obaviješteni selektovani_e učesnici i učesnice kampa. Dolazak učesnika_ca je 14. maja 2016. godine do 13:00 časova, a kamp završava 17. maja 2016. u 14:00 časova. Učesnici_e su obavezni u potpunosti prisustvovati kampu, te učestvovati u zajedničkim aktivnostima poslije kampa.

Troškove prijevoza, smještaja, hrane i osvježenja snose organizatori_ce kampa, a kako bi bili osigurani svi potrebni materijali, učesnici_e su obavezni_e platiti 15 KM participacije po dolasku na kamp. Refundacija putnih troškova bit će izvršena poslije kampa preko bankovnih računa, nakon dostavljanja originalnih autobuskih/voznih karata i računa. Učesnici_e će biti smješteni u dvokrevetnim, trokrevetnim i četverokrevetnim sobama.

Rok za prijavu je četvrtak, 05. maj 2016. do 12:00h, a rezultati selekcije će biti objavljeni u roku od 2 dana po zatvaranju poziva. Odabranim učesnicima_ama kampa će biti dostavljen info pack sa svim potrebnim informacijama o kampu, uključujući i detaljan program kampa.

Za sve dodatne informacije pošaljite e-mail na [email protected].

Prijavu možete izvršiti ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!