Parada ponosa u Podgorici održana bez incidenata

19. 12. 2016

Izvor i foto: GayEcho

Četvrta Parada ponosa “Montenegro Pride 2016”, koja je održana u Podgorici u subotu, 17. decembra, u organizaciji NVO “Queer Montenegro”, protekla je bez incidenata.

Policijske aktivnosti doprinijele su da ovaj skup prođe u mirnoj atmosferi, shodno planu organizatora. Službenici CB Podgorica i drugih organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a su naime sprovodili preventivne planske aktivnosti koje su obezbijedile stvaranje uslova za bezbjedno odvijanje ovog javnog okupljanja.

Shodno procjenama i analizama povorki koje su održane u proteklom periodu, ove godine je na obezbjeđenju Parade ponosa bio angažovan manji broj policijskih službenika nego prethodnih godina. Angažovan je međutim bio optimalni broj policijskih službenika koji je mogao da odgovori na policijske zadatke da se ukazala bilo kakva potreba za intervencijom.

Parada ponosa je počela oko 11:00 sati, a završena je oko 14:00 sati. Na Povorci je, prema procjenama, bilo oko 200 učesnika.

Službenici Uprave policije će nastaviti da aktivnostima iz svoje nadležnosti doprinose obezbjeđenju primjene i poštovanja ljudskih prava i sloboda, a posebno ranjivih grupa među kojima je i LGBT zajednica.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!