Pogledajte izložbu Momenti i podržite održavanje Bh. povorke ponosa

U subotu 31. oktobra, bit će predstavljena serija umjetničkih djela Kerima Hodžića i Džavida Berberovića koje na simboličan način prikazuju svakodnevnicu LGBTI osoba u Bosni i Hercegovini. Izložbu ”Momenti” moći ćete posjetiti od 17 do 20 sati u Hub Homework na adresi Kolodvorska 12.

”Motivaciju za izložbu pronašli_e smo u životima, iskustvima i identitetima osoba koje su kroz svoju priču ostavili_e određeni utisak na nas kao osobe i umjetnike_ce”, kazali su Džavid i Kerim. ”Promovisanjem queer umjetnosti u BiH podstičemo ostale umjetnike_ce da kroz period pandemije stave fokus na svoje mentalno zdravlje i opće dobro. U toku pandemije evidentno je da se mnogi ljudi suočavaju sa raznim psihičkim teškoćama, te smatramo da je umjetnost, kao jedna od najčistijih i najprirodnijih formi izražavanja, veoma bitan faktor u našim životima. ”

Izložba je fundraising karaktera, što znači da ćete moći kupiti umjetničko djelo po startnoj cijeni od 10BAM (uz mogućnost doplate po želji), a sva prikupljena sredstva namijenjena su za održavanje iduće Bh. povorke ponosa.

Izložbu ćete moći posjetiti u 6 različitih termina svakih pola sata, kako zbog epidemiološke situacije u prostoriji ne bi bilo više 10 osoba. Kako bismo pružili priliku svim zainteresovanim da prisustvuju događaju, molimo Vas da svoje prisustvo najavite popunjavanjem obrasca.

U slučaju da ne budete u mogućnosti posjetiti izložbu imat ćete priliku da je virtuelno pogledate u periodu od 2. do 8. novembra.

Izložba Momenti je jedna od inicijativa koje je Sarajevski otvoreni centar podržao putem konkursa ”Donesi dugu drugima”.

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!