Ponosni očevi poveli svoju LGBT djecu na Dublin Pride

10. 07. 2018

Izvor: Crol.hr

Očevi okupljeni u inicijativu Proud Dads nedavno su dobrano iznenadili svoju LGBT djecu. Naime, pred kućama su im se pojavili u posebnom autobusu koji ih je odveo na Dublin Pride. Očevi su ovom dirljivom gestom željeli pokazati da podržavaju svoju djecu i ponose se njima.

Stephen koji za dublinskog prijevoznika Dublin Bus radi 36 godina nedavno je prevozio vrlo zanimljivu, veselu skupinu. Naime, vozio je autobus pun ponosnih očeva i njihove LGBT djece na Dublin Pride. Vesela je atmosfera zabilježena na dirljivom videu.

Kao i obično, za očeve je seksualnost njihove djece bila suočavanje s nečim novim. Jedan od muškaraca, ponosni otac čak dvojice gej sinova, komentira kako ga donedavno nikad ne biste zatekli u raznobojnoj košulji, a nekmoli s tregerima duginih boja. I drugi ponosni otac tvrdi kako Pride nije događaj na koji bi tek tako otišao, no poručuje da treba biti otvoren. Očevi su bili uvjereni da će njihov plan šokirati njihovu djecu. Tako je, doista, i bilo.

Moja su djeca nevjerojatna i neizmjerno ih volim

Njihova su se djeca nemalo iznenadila vidjevši svoje očeve u svakakvim kreacijama i osjetivši podršku. Vozač Steven, primjerice, pojavio se na vratima sina Liama u odijelu duginih boja i zagrlio ga.

Drugi je otac, odjeven u majicu sa slikom dugine zastave, oko vrata noseći vijenac duginih boja, a u ruci duginu zastavu, podržao svoju kćer na prvom Prideu nakon što se autala. Jednom je od očeva kći prije osam mjeseci rekla da je transrodna osoba, a prije dva mjeseca da će promijeniti ime u Michael i živjeti kao muškarac. On se svom djetetu obratio njegovim novim imenom i poručio da je uvijek govorio da će biti ponosan na njega i podržavati ga.

Otac dvojice gej sinova kaže da su njegova djeca nevjerojatna i da ih neizmjerno voli.

Dirljivi video pokazuje odličnu atmosferu u autobusu i očeve potpuno uronjene u LGBT kulturu. Proud Dads su poručili da će uživati u Prideu i da bi se, ako im se dopadne, mogli vratiti i dogodine.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!