Porodica Versace se ogradila od serije o ubistvu slavnog kreatora

11. 01. 2018

Izvor: GayEcho

Članovi porodice slavnog italijanskog modnog dizajnera Giannija Versacea ogradili su se od američke TV serije Atentat na Giannija Versacea: Američka krimi priča, koja govori o njegovoj nasilnoj smrti, a uskoro kreće da se emituje na kablovskom kanalu FX.

Serija od devet epizoda, nastala je po ideji Ryana Murphyja, idejnog tvorca Američke horor priče. Glavne uloge tumače španska glumica Penelope Cruz koja glumi Donatellu Versace, dizajnerovu sestru i portorikanski pjevač Ricky Martin, u ulozi Giannijevog ljubavnika. Versaceovog ubicu Andrewa Cunanana, koji je slavnog dizajnera ustrijelio na stepenicama njegove vile u Miamiju 1997. godine, glumi tridesetogodišnji američki glumac Darren Criss.

Cunanan na početku trailera izgleda kao normalan mladić u dvadesetim godinama, ali već u narednoj sceni prikazan je u zastrašujućem svjetlu, pokazavši da je u svom ubilačkom pohodu ubio četiri muškarca.

Kompanija Versace objavila je u ponedjeljak saopštenje u kome se navodi da “nije autorizovala i nije učestvovala u nastanku ove serije”. Seriju treba gledati kao na izmišljenu priču, s obzirom na to da knjiga Maureen Orth, Vulgar Favours, na kojoj je serija zasnovana, nije dobila autorizaciju porodice.

Atentat na Giannija Versacea: Američka krimi priča premijerno će biti prikazana 23. januara na lokalnoj televiziji Fox.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!