Potvrđeno: ‘The L Word’ se vraća na male ekrane

16. 07. 2017

Izvor: Crol.hr
Foto: thelwordbr / Twitter

Serija uz koju su se lezbijke diljem svijeta samospoznavale, uz nju plakale, smijale se i strepile nad sudbinama njezinih junakinja, “The L Word”, vraća se na male ekrane. Koliko god je njezina autorica Ilene Chaiken bila metom nezadovoljstva fanova zbog besmislenog završetka posljednje sezone prije osam godina, sad je postala prijelomna vijest jer Showtime kreće u snimanje još jedne sezone.

Kako prenose svjetski mediji, Chaiken će biti izvršna producentica, a uz nju će producentice biti i dosadašnje zvijezde serije, Jennifer Beals (Bette Porter), Katherine Moenig (Shane McCutcheon) i Leisha Hailey (Alice Pieszecki).

U maju ove godine Chaiken je okupila glumačku ekipu i tom prilikom dala nagovijestiti kako se nešto “kuha”: “Pričamo o tome cijelo vrijeme. Kad je 2009. godine emitirana posljednja epizoda serije, mislim da su mnogi mislili kako je letvica podignuta te da će sad biti puno serija koje potrtetiraju živote lezbijki. Ali nema ničeg. Mislim da se ‘L Word’ možda treba vratiti.”

Nova verzija “The L Worda” trebala bi imati novu glumačku postavu, no ostat će i neke od “starih” junakinja kako bi povezale staru i novu priču. Showtime trenutačno traži nove scenaristice koje i same dolaze iz lezbijske zajednice, ne bi li se dobila svježa perspektiva o vezama, odnosima i životima lezbijki današnjice.

Podsjetimo, prva epizoda “The L Worda” emitirana je 18. januara 2004. Bila je to prva, i tad jedina serija s mnogo eksplicitnog lezbijskog seksa i više-manje svim problemima s kojima su se lezbijke suočavale – coming out, roditeljstvo, veze, seksualni identiteti, starenje, razlike u godinama, pa i transrodnost – za ono vrijeme relativno slabo obrađivanu temu u popularnim televizijskim serijama.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!