Povorka ponosa u Podgorici održat će se 17. decembra

13. 11. 2016

crnagoraparada2016-11Izvor: GayEcho

Četvrta Povorka ponosa LGBTIQ osoba “Montenegro Pride” bit će održana 17. decembra u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor.

Kako je saopšteno iz organizacije Queer Montenegro, uoči Povorke ponosa bit će organizovana manifestacija “Nedjelja ponosa”, koja podrazumijeva niz kulturnih, edukativnih i zabavnih programa, promociju crnogorskih i inostranih autora.

“Organizacioni odbor četvrtog Montenegro Pridea osmislio je manifestaciju ‘Nedjelja ponosa’ u maniru savremenih i modernih načina promovisanja queer kulture i umjetnosti uopšte, a koji su prije svega u službi građana Podgorice i Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

U okviru “Nedjelje ponosa”, kako se navodi, bit će organizovan niz manifestacija, od književnih, muzičkih, dječijih, filmskih, polemičkih i analitičkih.

“Queer Montenegro i Montenegro Pride ugostit će relevantne umjetnike i umjetnice iz ovih oblasti, promovisat će crnogorske autore i autorke, predstaviti inostrane, i animirati što više prostora u samom gradu”, kaže se u saopštenju.

Organizacioni odbor će više detalja o Povorci i Nedelji ponosa saopštiti naredne sedmice.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!