Prijavite se na Transpozij !!!

08. 03. 2016

3aaacc01ec0ab45cb2f271feb7a692ad_XLIzvor: Transbalkan.org

Trans Mreža Balkan i Trans Aid – Udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba ponosno pozivaju na treći po redu regionalni Transpozij !!! koji će se održati od 31. marta do 3. aprila 2016. u Zagrebu. Program počinje 31. marta predvečer i završava 03. aprila. Svi/e zainteresirani/e trebaju najkasnije do utorka, 15. marta 2016. prije ponoći popuniti prijavni obrazac koji se može pronaći ovdje. U prijavi se uz osnovne podatke nalaze i pitanja vezana uz sam sadržaj Transpozija !!! kako bi ga svi/e zajednički kreirali/e što kvalitetnije.

“Transpozij !!! predstavlja priliku za upoznavanje i ostvarivanje suradnje među trans*, inter i rodno varijantnim osobama iz regije kao i našim bližnjima. Pridružite nam se da zajedno učimo, družimo se i osnažujemo!”, poručuju iz Trans Mreže Balkan i Trans Aida.

Troškove sudjelovanja (put, hrana, materijali) organizatori/ce će nastojati pokriti za što više osoba uz spavanje kod lokalnih volontera_ki i članova_ica Trans Aida i Trans Mreže Balkan i prijatelja/ica, no i prostor i financije su ograničene/i, pa organizatori/ce ističu da postoji mogućnost da neće moći prihvatiti sve prijave, ili da će neke osobe učestvovati uz vlastito pokrivanje troškova puta djelomično ili u cjelosti, prema mogućnostima. U slučaju da broj prijava bude veći od kapaciteta prostora, prioritet će biti prema trans*, inter i rodno varijantnim osobama, te će se nastojatio ostvarivanje što veće raznolikosti (npr. geografski, dob, učestvovanje na prethodnim Transpozijima, itd.).

Planirani radni jezik je BHSCG (bosanski_hrvatski_srpski_crnogorski), što je djelomično prilagodljivo, a očekivuje se 40-50 učesnika/ca, (oko pola lokalnih osoba, pola “putnica/ka”).

Za bilo kakva pitanja, obratite se putem e-maila na [email protected].

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal

LGBTI.ba je prvi news portal namijenjen prvenstveno LGBTI zajednici u Bosni i Hercegovini i njenom informisanju o događajima, aktivnostima i problemima vezanim za LGBTI prava i kulturu.

Urednica
Nejra Agić

Psihološko savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Pravno savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Kontakt
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!