Pročitajte zbirku priča o coming outu iz Srbije

20. 08. 2017

Izvor: Crol.hr
Foto: Screenshot

“Coming out nije obaveza LGBT osoba, to je privilegij hrabrih koji žele živjeti u skladu sa svojim identitetom i njime se ponositi”, stoji, između ostalog, u predgovoru zbirci kratkih priča na temu “izlaska iz ormara”, u izdanju srpskoga gej magazina Optimist i magazina za promociju čitanja Bookvar.

Imam nešto da ti kažem zbirka je nastala iz priča pristiglih na natječaj koji su organizirali Optimist i Bookvar. Od 165 priča odabrano je njih 66, a najboljom je proglašen Povratak iz Brizbejna Dušana Radakovića.

Zbirku su priredili Milan Aranđelović i Predrag Azdejković, a izdavanje je podržao Ured za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije u okviru projekta “Stvaranje tolerancije i razumijevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu”.

Kako se navodi, nadaju se da će ove priče, iako mnoge nisu osobne niti istinite, mnogima olakšati proces autanja, uliti samopouzdanje i optimizam, a strejt ljudima pokazati iskustva LGBT osoba i pridonijeti boljem razumijevanju.

Zbirku Imam nešto da ti kažem možete besplatno preuzeti ovdje.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!