Prvi Thessaloniki Queer Arts Festival poziva na učešće!

22. 01. 2019

Piše: Redakcija
Izvor: Thessaloniki Queer Arts Festival
Foto: Thessaloniki Queer Arts Festival / Facebook

Prvi Thessaloniki Queer Arts Festival će se u junu 2019. godine održati u Solunu u Grčkoj, a organizatori/ce su objavili/e poziv za učešće, koji ovim putem prenosimo.

Ekipa festivala se nada da će ovaj događaj biti mjesto susreta u balkanskoj regiji i pozivaju sve zainteresirane da se prijave za učešće. Festival će se održati od 7. do 21. juna u Solunu, a njegov program će činiti različite aktivnosti, workshopovi, intervencije u javnom prostoru, performansi i izložba u suradnji sa Eksperimentalnim centrom za umjetnost (MOMus – Metropolitan Organization of Museums of Visual Arts Thessaloniki). Umjetnici/e, istraživači/e, edukatori/ce, performeri/ce, muzičari/ke i aktivisti/ce širom svijeta su pozvani da pokažu “šta je za njih queer, šta je za njih ljubav i kako živimo u društvu kao zaljubljeni queerovi”, saopćili su organizatori.

Poziv umjetnicima/cama i učesnicima/cama je raspisan na temu “Šta je eros?”, a kroz diskusiju o ovom pitanju organizatori/ce žele započeti kreativni dijalog na temu erosa. Organizatori/ce ocjenjuju da u Solunu postoji potreba za ovakvim festivalom, kako bi se ohrabrilo otvaranje prostora za debate i razmjene mišljenja, ostvarila nova iskustva i načini postojanja, i promijenile percepcije i mogućnosti.

Zainteresirani/e na festival mogu prijaviti workshop, javnu intervenciju, diskusiju ili prezentaciju, umjetničku instalaciju, skulpturu/e, sliku/e, fotografiju/e, video ili film, performans, digitalnu umjetnost ili neku drugu vrstu umjetničkog rada. Posebno se ohrabruju prijave za workshopove, intervencije u javnom prostoru, i razgovore. Prijava treba biti na grčkom ili na engleskom jeziku. Svaki/a učesnik/ca može učestvovati sa najviše četiri rada, a učešće je besplatno.

Rok za prijavu za učešće je 14. februar, a ovdje možete pogledati pravila prijave u cijelosti. Prijaviti se možete putem Google obrasca ovdje.

Više informacija dostupno je na Facebook pageu, kao i na oficijelnoj web stranici.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!