Queer Re:act i druge priče

08. 10. 2013

comingoutFondacija OneWorld Platform for Southeast Europe (OWPSEE) i LGBTIQA Udruženje Okvir vas pozivaju na press konferenciju povodom objavljivanja sedam digitalnih (ličnih) priča i participatornih videa Queer Re:act i S ljubavlju, vaša djeca u okviru projekta Partcipate 2015.

Press konferencija će se održati u petak, 11.10.2013. godine na Međunarodni Coming out dan, u prostoru Mediacentra, sa početkom u 12:30 h.

Prisutnim novinarima i novinarkama će se obratiti Valentina Pellizzer, izvršna direktorica Fondacije OneWorld Platform for Southeast Europe, te aktivisti i aktivistkinje Udruženja Okvir.

Koristeći tehnologiju i inovativne načine prenošenja ličnih iskustava, kroz ovaj projekat želimo da ukažemo na vidljivost, potrebe i aktivizam LGBTIQA osoba širom Bosne i Hercegovine. Prezentovanjem našeg rada i promocijom videa također želimo da obilježimo Međunarodni Coming Out dan u kojem LGBTIQA osobe izlaze iz ormara otkrivajući svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet drugim osobama.

Međunarodni Coming out dan se godišnje obilježava i slavi da bi se povećala i afirmisala vidljivost LGBTIQA zajednice i svjesnost o LGBTIQA pitanjima i pokretu za ljudska prava.

Izvor: okvir.org

Povezani teksovi vezani za sedmicu Coming outa:
Maske su za ormar, izložba i koktel, 9.10, 18h, Kriterion
Projekcija dokumentarnog filma “Ja, kad sam bila klinac,bila sam klinka” i razgovor sa gošćom
Izložba povodom 11. oktobra – Međunarodnog coming out dana – Maske su za ormar
Pres-konferencija: Umjetnost kao metoda mainstreamiranja LGBT tema

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!