Šesti Međunarodni festival queer umjetnosti i filma Merlinka u Tuzli

19. 02. 2020

Tuzlanski otvoreni centar organizira šesti po redu Međunarodni festival queer umjetnosti i filma u Tuzli pod nazivom “Sloboda prati hrabre” koji će se održati 06. i 07. marta 2020. godine. I ove godine nas očekuju dobri filmovi, diskusije i izložbe, kako bismo slavili/e queer umjetnost i tako bolje približili/e građanima/kama Tuzle borbe i živote kakve vode LGBTI osobe u u svijetu kod nas.

Festival će svečano biti otvoren izložbom Aleksandra Crnogorca u 19. sati u Domu mladih Tuzla nakon kojeg možete pogledati film Berine Džemailović “Šetamo za ljubav, bebo” koji prati članove i članice Organizicionog odbora prve bh. povorke ponosa u njihovom radu i nastojanju da do prve povorke u Bosni i Hercegovine dođe. Nakon filma koktel i opušteno druženje.

Diskusija “Sloboda nije slobodu dati. Sloboda je slobodu imati.” otvara drugi dan festivala u 16 sati, nakon koje slijedi revija kratkih filmova.

Filmski dio programa završava filmom “Sang Lang” snimljenom u Vijetnamu 2018. godine, a koja prikazuje ljubav između talentovanog operskog pjevača i opasnog utjerivača dugova, pod režijom Leone Le.

Završna žurka počinje u 22 sati u Clubu Palma/Dom mladih Tuzla gdje ćemo plesati uz pop hitove do ranih jutarnjih sati.

Ulaz na sve projekcije i događaje besplatan.

Komentari

komentara

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal
LGBTI.ba je bosanskohercegovački virtuelni prostor, namijenjen javnosti i LGBTI zajednici. LGBTI.BA nudi aktuelne multimedijalne sadržaje o životu lezbejki, gejeva, biseksualnih, transrodnih i interseksualnih osoba, kao i o LGBTI kulturi, javnim politikama i pravima. LGBTI.BA je platforma za informiranje o temama koje propituju heteronormativnost društva, te se zalaže za slobodu samoodređivanja.

Urednica:
Lejla Huremović

Kontakt:
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!