Split Pride će biti održan 24. juna pod sloganom “Naša šarena štorija”

24. 05. 2017

Ovogodišnji Split Pride održat će se 24. juna u 17:00, a program će trajati do 22:00, pod sloganom “Naša šarena štorija”. Organizatori/ce u najavi na svojoj stranici na Facebooku kažu kako mu je cilj osvijetliti sve one trenutke i probleme s kojima se LGBTIQ osobe u Splitu svakodnevno suočavaju.

“Problemi koji okružuju LGBTIQ osobe u Splitu i Hrvatskoj su teški i bolni. Oni predstavljaju objekt svakodnevne borbe i straha. Našim sugrađanima i sugrađankama želimo, stoga, ispričati našu priču. Želimo da se zna, jasno i glasno, koliko je teško biti gej osoba u Splitu”, poručuju.

Ipak, kažu, demokratija obuhvaća slobode svih pojedinaca/ki i društvenih grupa, a različitosti i slobode obogaćuju naše društvo.

LGBTIQ zajednica u Splitu je aktivna, postoji i bogata je specifičnostima i različitostima. Program Pridea 2017, ističu, obuhvaća i kulturno-umjetničke aktivnosti, radionice i događanja kojima žele prezentirati i različite elemente LGBTI supkulture.

“Nadamo se da će ovaj projekt osvijetliti i približiti naše borbe, strahove, ali i vrijednosti unutar zajednice. Nadamo se da će Split poslušati našu štoriju”, navode.

Izvor: CroL.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!