Što nas sve vrijeđa?

05. 10. 2013

psovke_1365587772_670x0Bit ću vulgarna, jer tekst zahtjeva, a tema mi je zanimljiva. Obukla sam spavaćicu nakon dugog neradnog dana, nasula viski, lampa je tajanstveno širila svjetlost, a viski stvarnost oko mene činio ljepšom. Danas sam se posvađala sa komšijom oko galame. Prvo je u mojoj kući izbila svađa oko pranja suđa. Taman sam stavila nokte, a bio je red na moju trenutnu ljubav da obavi kućanske poslove ove sedmice što se, naravno, nije ispoštovalo. Došla sam iz frizeraja poslije manikure, pedikure, frizure i sve zaokružila tonom nekulture. Mrak mi je pao na oči od nereda u kući, umorna od štikli odmah sam počela psovati! Da ti jebem sve po spisku! Ma kome, kurvo! Jebi se! Ma jebi se ti više, goni se u pičku materinu od mene! Krmačo! Đubre! Stoko! Kravo! Ma jebem ti Bogomajku i sve svece! Jebem ja tebe u ta usta! Puši kurac! Jedi govna! Pederčino jedna… I nakon svega je došla policija i komšija. Sve se smirilo. Dan je prošao, a ja sam se prebacila u sobu da pišem na miru, koketirala sam sa policajcem nevino i tiho, a bila sam i lijepo obučena i sređena tako da nakon nekoliko slučajnih dodira i komentara kako sigurno ima velik pištolj prijava nije podnesena.

Ono o čemu sam razmišljala bile su rečenice vezane za pojam uvrede. ‘Krmača’ je životinja. Ako se poveže sa čovjekom to nije lijepo. Statistički je ona najčišća. vjerovali ili ne, životinja, ali eto predrasude su vezane da se krme valja u blatu i da je veoma debelo i prljavo pa kad se sve to sklopi u jednu rečenicu dobivamo uvredu. Organi poput ‘pičke’ su sasvim normalni ljudski organi ali kad nekoga potjeraš tamo vraćaš ga na mjesto odakle je izašao i teško da može opet ući, ‘puši kurac’ se najčešće pored običnog ‘jebi se’ koristi kod uvreda, a napokon imamo i seksualno opredjeljenje kao jednu od najmasnijih pored svetaca, bogorodica i ikona! Reći nekome da je ‘peder'… uh, kakve to tuče u kafanama izaziva, koje to suze tjera na oči mladićima u srednjoj i osnovnoj. Za to se i glava gubi! Čuj, da mene netko zovne ‘pederom’. Vratila sam se onda na uvredu ‘puši kurac’. Oralni seks je traženiji, zgodniji i lakši za obaviti nego klasični pa me čudi zašto se pušenje kurca stavlja toliko u klasu uvreda. To je zapravo poniženje! Definicija oralnog seksa je znači po tome nešto prljavo, ponižavajuće i sramotno, a toliko volimo oralni seks! Pa kako ga toliko koristimo kao uvredu? Jer očito u ljudskoj psihi je vrhunac seksualnog i dominantnog čina staviti kurac u usta nekome i tako mu začepiti gubicu i istresti jaja u grlo svojoj žrtvi. Ismijala sam se. Seks je najraširenija vrsta u svim oblicima uvreda. A tako je lijep čin sam po sebi. Međutim, obavezno se koristi kao uvreda. Evo kaže mi jebi se – Jebala sam se. Kaže mi puši kurac -Evo taman popušila. Kaže mi idi u pičku materinu – Evo to ne mogu, ali odo mami na kafu… I na kraju kad čujem ‘pederčino’ uredu i šta sad?

Šta je zapravo uvreda? U svakodnevnoj komunikaciji postoje uvrede koje se podrazumijevaju poput ovih. I one su općeprihvaćene, normalne i standardne u svim svađama. Ova posljednja ‘pederu’ mi je intrigantna jer podrazumijeva da je seksualna orijentacija osobe sama po sebi loša, uvrjedljiva, prljava. Gej kao uvreda. Ne znam zaista šta bih napisala. Da to nije uredu? Da je to diskriminacija? Da to ne valja? Da napišem to? Ne pada mi na pamet. Samo treba pojačati gas! Na brdovitom Balkanu gdje je sve živo uvreda. Gdje je bolje da komšiji umre krava nego da ti dobiješ jednu. Gdje su lijepe djevojke kurve, sređeni momci pederi, gdje se jebe sve živo svakome svakoga dana! Ma jebemo mi majku jedni drugima na dnevnoj bazi! Da ne govorim tek bogova koliko imamo za jebati pa tu bi se i Grci sa svim svojim Zeusima, Afroditama i Apolonima posramili. I šta onda jedan gej ima tu da traži? Povlastice? Iznimku ili poštedu? Ma ko ga jebe!

Završila sam tekst, nisam se zamarala oko svrhe, ili nečega trećeg. Pameti ne treba puno da shvati da sam dobro pijana i da bi me sad i Vi nazvali pijandurom i cugerkom, solo drinkerkom, kurvetinom u čipkanoj spavaćici koja tetura hodnicima neuredne kuće. Tu bi me nazvali peksom, ugursuzom, prljavom cigankom, pa u kupatilu da me golu vidite dok se tuširam rekli biste Vidi joj celulita,, vidi joj sisurina, pogledaj joj stomaka bez steznika, kurva neuredna fufa pijana. A onda kad bih legla i zahrkala nazvali bi me krmačom. I šta da Vam ja na to napišem? Radite ono što radi čitav svijet – vrijeđa. Bila ja vama krmača, lezbača, pjandura, kurvetina… ja vama samo jedno imam za reći – Jebite se!

Piše Hainsia Olindi

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!