Transrodni par planira reći svojoj djeci da je mama bila tata, a tata bio mama

25. 09. 2014

ad_142799022Bianca i Nick Bowser, transrodni par koji živi u Kentuckyju, i dalje imaju svoje izvorne spolne organe, jer si ne mogu priuštiti rekonstruktivne hirurške zahvate.

Kad im djeca odrastu, Bianca i Nick će im objasniti da je mama zapravo bila tata, a tata je bio izvorno njihova mama, koja ih je rodila.

Bianca, koja ima 32 godine, rođena je kao dječak po imenu Jason, a Nick (27), je rođen kao djevojka po imenu Nicole.

Oni vjeruju da će njihova djeca, trogodišnji Kai i jednogodišnji Pax, to dobro prihvatiti jer je njihov odgoj pun ljubavi, podrške i zaštite i savršeno normalan.

“Ne bojim se njihove reakcije”, govori Bianca. “Mi to ne posmatramo kao nešto loše. Mlađa djeca inače puno lakše prihvataju stvari i nemaju osuđujući ton.”

Kao razlog zašto dijele svoju priču, par navodi da za cilj imaju samo podizanje svijesti.

Bianca je imala ugradnju grudi i lasersko uklanjanje dlačica, a Nick je imao operaciju uklanjanja grudi i počeo je sa uzimanjem testosterona koji mu je pomogao da promijeni svoj izgled.

“Moja trudnoća nije bila uobičajena za puno ljudi i često su me zagledali”, kaže Nick, priznajući da je cijelo iskustvo bilo “svakodnevna borba”, jer je mrzio način na koji mu se tijelo promijenilo.

Naposlijetku se porodio carskim rezom, rekavši: “Taj (carski) rez je bio dio nečega vrlo ženskog u procesu rađanja.” U međuvremenu, Bianca kaže da joj je drago što ne mora da prolazi kroz taj proces i bol porođaja.

Par kaže da bi rado promijenili svoje genitalije, ali trenutno nemaju novaca za to te da su djeca ipak na prvom mjestu.

Izvor: OpposingViews

Foto: Hotspot Media

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!