U subotu se održava sedmi Montenegro Pride, ruta duža nego ikad ranije

20. 09. 2019

Izvor: Vijesti.me, Queer Montenegro Facebook page
Foto: Montenegro Pride Facebook page

Ruta sedme Povorke ponosa LGBTIQ osoba Montenegro Pride, koja će biti održana u subotu, 21. septembra, u Podgorici, ove godine je duža nego ikada do sada i obuhvata više od jednog kilometra centralnih ulica glavnog grada, saopšteno je iz organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Povorka će, kako su kazali organizatori, krenuti iz Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od spomenika Kralju Nikoli; nastaviti ka mostu Blaža Jovanovića; nastaviti Bulevarom Stanka Dragojevića; skrenuti u Bokešku ulicu i proći pored Trga Nezavisnosti; sa kojeg će skrenuti u ulicu Slobode sve do hotela Hilton; odakle će nastaviti Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do početne tačke.

Kako je saopšteno, ove godine novina je i što će biti otvorene tri lokacije za ulazak na samo mjesto održavanja Povorke.

„Prvi ulaz biće u ulici Kralja Nikole kod hotela Nikić “M”. Druga lokacija ulaza biće na mostu Blaža Jovanovića (prilaz iz dijela grada preko Morače) dok će treći, novi, ulaz biti lociran u ulici Slobode na raskrsnici sa ulicom Miljana Vukova (ulaz iz pravca gradskog stadiona)“, rekli su iz Organizacionog obora Montenegro Prajda 2019.

Ulazi će biti otvoreni u 16, a zatvoreni u 17 sati. Odmah zatim počet će program koji će trajati najkasnije do 18.30 h.

Slavlje po održavanju Montenegro prajda biće nastavljeno koncertom hrvatskog benda Nipplepeople u 21 sat u Bokeškoj ulici, a koji je organizovan u saradnji sa Podgorica Art Festivalom.

Montenegro Pride se ove godine dešava pod sloganom “Ne preko naših leđa”, a Pride Week koji prati povorku započeo je u ponedjeljak, 16. septembra, te će trajati sve do subote, 21. septembra i same povorke. Uoči povorke je u ponedjeljak Prajd karavan posjetio Kolašin, gdje su aktivisti i aktivistkinje iz Asocijacije Spektra održali/e performans “Maske”, kao odgovor na nasilje počinjeno nad trans muškarcem u ovoj opštini.

“Nema povlačenja u svoja četiri zida. Podignute glave šetamo na Prajdu u subotu 21. septembra”, poručuju organizatori/ce Montenegro Pridea. Želimo im sretnu povorku!

Vijesti o Montenegro Prideu pratite na Facebook stranici Montenegro Pride.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!