U Zagrebu održan Pride Ride: Nećemo ostati u svoja četiri zida!

05. 07. 2020
Više stotina ljudi u subotu je sudjelovalo u protestnoj biciklističkoj vožnji Pride Ride 2020 koja je u 18:00 krenula od muzeja Mimara i prošla širim centrom Zagreba.

Uoči tog događaja koji je organizovala inicijativa Ponosni Zagreb kroz govor je poslala poruke LGBTIQ+ zajednici, vladajućima i cjelokupnoj javnosti.

”Naši životi, životi naše djece, naše obitelji, naša tijela još uvijek su predmet skupljanja jeftinih političkih bodova. I dalje su osobni, predrasudama obojeni stavovi prisutni u javnom diskursu umjesto nespornih znanstvenih činjenica koje potvrđuju naša iskustva. Naše obitelji prikazuju se kao nešto neprirodno, potencijalno štetno za djecu koja svoje djetinjstvo sada provode u sirotištima.”

Napomenule su da dok su žive i mogu podići svoj glas, izlazit će na ulicu i boriti se za svoja prava:

”Ovdje stojimo i dižemo glas za sve one koji danas nisu ili ne mogu biti s nama, sve LGBTIQ+ osobe u malim mjestima u Hrvatskoj, koje žive u obiteljima koje ih ne prihvaćaju, koje žive u strahu od odbacivanja, koje strahuju od otkaza na radnom mjestu i od svojih poslodavaca, koje skupljaju hrabrost da izađu iz ormara i počnu disati punim plućima.

Danas, s ovog mjesta poručujemo svima: ne bojte se, tražite pomoć i ohrabrenje, nemojte čekati da vam život prođe.”

Predstavnici inicijative također su usuret izborima za Sabor Republike Hrvatske ponovo ukazali na predizborne zahtjeve šire mreže LGBTIQ+ udruga i organizacija, te objavili popis kandidata i kandidatkinja za Sabor koje su potpisale zahtjeve do sada.

Izvor: Crol.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!