Učestvujte u radionici “Želim da ti kažem – zajednica i saveznici protiv predrasuda”

08. 11. 2018

Priredila: Redakcija

Inicijativa autuj.se za online podršku u autovanju organizira radionicu “Želim da ti kažem – zajednica i saveznici protiv predrasuda”. Radionica će se održati u nedjelju, 11. novembra u prostorijama Fondacije CURE u Sarajevu (Čekaluša 16) u periodu od 17 i 19 h. U nastavku u cjelosti prenosimo poziv radionice.

***

Obična aktivistička radionica uglavnom izgleda kao predavanje. Ovo nije takva radionica. Ova radionica je siguran prostor za izražavanje ličnih stavova i osjećanja svih koji u njoj učestvuju.

Pozivamo LGBT+ ljude da dođu sa svojim strejt parom. Povedite roditelja, prijatelja ili neku osobu koja je vaš strejt saveznik. Pozivamo strejt saveznike da dođu i iskažu svoju podršku LGBT+ zajednici.

Cilj radionice je da kroz grupni proces i grupne diskusije otvorimo temu predrasuda, i prema LGBTI zajednici i prema našim strejt saveznicima. Posljedično, želimo postići preispitivanje predrasuda koje imamo jedni prema drugima. Dijeljenjem ličnih stavova i iskustava, interaktivnim pristupom koji pokreće na razmišljanje i dijalog, želimo da stvorimo mjesto sukoba i pomirenja. Da, i zajednica vrlo često ima stereotipne stavove i prema zajednici i prema strejt zajednici.

Prisutne glasove želimo čuti. Šta je to coming out kao LGBT+, a šta je coming out kao strejt saveznika?

Bitni detalji radionice:

– U radionici učestvuje maksimum 20 ljudi (10 parova)
– Ako želite da učestvujete, a ne znate koga da povedete, javite se i mi ćemo vam dodijeliti para
– Prijave su poželjne (da bismo znali okviran broj učesnika/ca). Prijavite se na ovdje.
– Svi prijavljeni će biti kontaktirani dan pred radionicu kako bi nam potvrdili svoje učešće.

Vidimo se u nedjelju, 11. novembra u 17h u prostorijama Fondacije CURE (Čekaluša 16, Sarajevo)! Facebook event pronađite ovdje.

Dođite da zajedno otkrivamo predrasude koje nam društvo nameće, a koje utiču na samoprihvatanje ili prihvatanje drugih. Želimo da živimo slobodno i bez predrasuda. Želimo da iz ove radionice svi izađemo bolji i otvoreniji jedni prema drugima. Pridružite nam se da zajedno kreiramo prostor slobode.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!