Umrla 16-godišnjakinja napadnuta nožem na Prideu u Jeruzalemu

04. 08. 2015

shirabankiJedna od žrtava koje su prošlog četvrtka teško ranjene na Paradi ponosa u Jeruzalemu, 16-godišnja Shira Banki, u bolnici je podlegla ozlijedama, saopštila je u policijska glasnogovornica Luba Samri.

Shira Banki je bila među šestero sudionika jeruzalemske Parade ponosa koje je u četvrtak nožem napao ultraortodoksni Židov Yishai Shlissel, koji je zbog identičnog napada počinjenog 2005. odslužio 10 godina u zatvoru iz kojeg je pušten samo tri tjedna prije ove nove tragedije. Policija je Shlissela uhitila na mjestu događaja i od tada se nalazi u pritvoru.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izrazio je sućut obitelji preminule Shire Banki, prenosi CNN.

“Shira je ubijena jer je hrabro dala podršku načelu prema kojem svaka osoba ima pravo živjeti svoj život u sigurnosti te da ima pravo na poštovanje. Nećemo dozvoliti da ovo prezira vrijedno ubojstvo potkopa osnovne vrijednosti na kojima se temelji izraelsko društvo. Strogo osuđujemo pokušaj sijanja mržnje i nasilja među nama i poduzet ćemo sve kako bi pravda bila provedena nad ubojicom”, rekao je.

Prijatelji preminule tinejdžerke otvorili su na Facebooku stranicu na kojoj izražavaju saučešće, nevjericu i bol zbog tragične smrti Shire Banki.

Izvor: CroL.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!