VIDEO: Biste li zlostavljali i ljevoruke samo zato što su drugačiji?

07. 04. 2015

boys_sayHomofobija je raširenija među tinejdžerima nego u općoj populaciji, pokazalo je novo australsko istraživanje. Trećina dječaka ili njih 38 posto u dobi od 14 do 17 godina u svom društvu ne želi nekoga ko je gej, jedan od petorice je izjavio kako mu ne bi bilo drago družiti se s gej osobom, a tri četvrtine ispitanika je izjavilo kako bi bez problema upotrijebili izraz “gej” kako bi opisali nešto neugodno, pokazalo je istraživanje organizacije Beyondblue.

Izvršna direktorica organizacije, Georgie Harman, kaže kako diskriminacija mladih osoba može prouzročiti ozbiljne posljedice po njihovo mentalno zdravlje: “Podaci su zabrinjavajući jer su LGBT osobe već ionako tri do šest puta pod većim pritiskom od njihovih hetero vršnjaka. Ako im želimo pomoći, moramo smanjiti diskriminaciju s kojom su suočeni. Poznato je kako postoji jaka veza između visoke razine takvog pritiska i depresije, tjeskobe i samoubistva.”

Beyondblue je stoga odlučio objaviti video kojim želi podići razinu svijesti o potrebi suzbijanja homofobije i diskriminacije među tinejdžerima. Kampanja Stop. Think. Respect: Left Hand se predstavlja videom koji prikazuje grupu dječaka koja zlostavlja ljevorukog tinejdžera nazivajući ga pogrdnim imenima. Time žele naglasiti apsurdnost diskriminiranja nekoga samo zbog toga što je takav kakav jest, bio on ljevoruk ili LGBT.

Beyondblue je nezavisna i neprofitna organizacija s ciljem podizanja svijesti i razumijevanja o tjeskobi i depresiji u Australiji. Pogledajte video povodom kampanje!

Izvor i foto: CroL.hr

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!