Vrijeme je da se LGBT osobe uključe u politiku

26. 02. 2014

labris-victoryLabris – organizacija za lezbejska ljudska prava iz Beograda, u saradnji sa Victory Institutom iz Vašingtona, pokreće projekat pod nazivom Politički angažman LGBT osoba na Balkanu.

Projekat ima za cilj da osnaži LGBT osobe iz zemalja Zapadnog Balkana da uzmu učešće u političkom životu i da se zalažu za svoja prava na najefikasniji način. Uključuje set edukativnih treninga sa eminentnim stručnjacima (profesori_ice, političari_ke , politički analitičari_ke) koji će biti pažljivo birani za svaku temu koja se bude obrađivala. Edukativni treninzi će biti realizovani kroz šestomesečni program.

Set od šest edukativnih treninga je namenjen autovanim LGBT osobama koje žele da učestvuju u procesu demokratizacije društva kroz pristupanje političkim partijama. Treninzi će poboljšati razumijevanje LGBT osoba o tome kako demokratija funkcioniše, pomažući im da iskoristite svoje pravo da učestvuju u strukturama odlučivanja u demokratskom društvu.

Planirano je da se pokriju različite teme koje u fokus stavljaju učešće LGBT osoba u demokratskom procesu. Nakon obuke, kroz neformalne mreže lidera biće ohrabrena interakcija i razmjena informacija među polaznicima_cama.

Više o treningu i temama možete pročitati na ovom linku.

Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!