Zvijezde koje su u 2015. godini otkrile da su queer

22. 01. 2016

aut2016-01Izvor i foto: Gayecho.com

Poznate ličnosti donedavno vješto su skrivale svoju seksualnu orijentaciju, posebno homoseksualci, koji bi, ukoliko bi se saznalo za njihovo seksualno opredjeljenje, bili na osudi javnosti i ta činjenica negativno bi utjecala na njihovu karijeru. Međutim, u posljednje vrijeme trend se promijenio, te sada sve više i više poznatih ličnosti priznaje da su gej, ili pak demantuju glasine koje kruže Hollywoodom.

Osvrnut ćemo se na godinu koja je ostala za nama i podsjetiti se zvijezda koje su tokom 2015. priznale da su queer.

Lily-Rose Depp

rouz2016-01Kćerka popularnog glumca Johnnyja Deppa nedavno je izjavila kako je promijenila svoju seksualnu orijentaciju. Ona je tu promjenu otkrila u augustu, putem društvene mreže Instagram. Njen poznati otac otvoreno je govorio u javnosti o seksualnosti svoje kćerke, a na pitanje da li je znao da mu je kćerka gej, odgovorio je: “Već sam to znao jer mi priča sve. Ne plaši se da mi otkrije sve detalje iz svog života. Veoma smo bliski i veoma sam ponosan na našu vezu. Lily je izuzetno bistra i jedna od najpametnijih osoba koje sam ikada upoznao.”

 

Miley Cyrus

majli2016-01Kontroverzna pjevačica poznata po svojim ekscentričnim nastupima i pojavljivanjima u javnosti, otkrila je u jednom intervjuu da je panseksualka. “Veoma sam otvorena prema činjenici da sam panseksualka. Ali nisam u vezi. Imam 22 godine, idem na dejtove, ali svoj stil mijenjam na svake dvije sedmice, a da ne pričam tek o osobama sa kojima sam”, rekla je pop zvijezda. Inače, panseksualnost se definiše kao seksualna privlačnost, romantična ljubav ili emocionalna privlačnost prema ljudima svih rodnih identiteta i spolova.

 

 

Caitlyn Jenner

kejtlin2016-01fghU posljednjih godinu dana često smo pisali o Caitlyn Jenner, ocu sestara Kendall i Kylie Jenner, ranije poznatog kao Bruce Jenner, koji je tokom 2015. godine promijenio spol. Svoju transrodnost Caitlyn je prvi put otkrila tokom intervjua sa Diane Sawyer, a kao ženska osoba, nakon promene spola, prvi put se u javnosti pojavila u junu na naslovnoj stranici magazina Vanity Fair. Njegovu promjenu spola podržale su u javnosti kćerke nazivajući je izuzetno hrabrom osobom, a podršku joj je pružila čak i nekadašnja supruga, Kris Jenner.

 

 

Eliot Sumner

samer2016-01Kćerka poznatog muzičara Stinga u decembru prošle godine definisala je sebe kao bespolnu osobu. “Mislim da sam oduvijek pokušavala da otkrijem ko sam ja zapravo. Ali mislim da niko ne bi trebalo da osjeća pritisak samo zato što ne potpada pod određene standarde i norme. Ja ne želim da me sputavaju određene stvari. Svi smo mi ljudska bića”, izjavila je ona u jednom intervjuu.

 

 

 

 

Holland Taylor

holand2016-01Zvijezda serije Dva i po muškarca u novembru mjesecu je otkrila da je u dugogodišnjoj vezi sa ženom. Pojedini mediji su tvrdili da je za ljubavnicu Holland izabrala glumicu Sarah Paulson iz popularne serije Američka horor priča.

 

 

 

 

 

Ingrid Nilsen

ingrid2016-01YouTube zvijezda iz Kalifornije iznenadila je svoje fanove i pratioce kada je u junu u jednom emotivnom videu saopštila da je gej. “Ja sam gej. Zaista je sjajan osećaj to reći! Sva se tresem jer je ovo stvarno i napokon se desilo. Godinama sam čekala ovaj trenutak”, kaže ona u šokantnom video snimku koji je do sada pogledalo preko 13 miliona ljudi.

 

 

 

 

 

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!