Danas u Beogradu počinje Nedelja ponosa

22. 09. 2014

1540510_794531353911625_2065597370951373294_oNedelja ponosa počinje danas u 12 sati i trajat će do nedjelje, 28. septembra, kada je planirana i beogradska Parada ponosa.

Goran Miletić iz Organizacionog odbora Prajda kaže za Radio B92 da će Nedelja ponosa početi otvaranjem u KC Grad. U toku sedmice održat će se izložbe, debate, razgovori sa zajednicom i brojni drugi programi.

“Debatne stvari se završavaju jednim velikim koncertom u petak, zatim u subotu će biti organizovan Forum na kom će učestvovati i gosti iz inostranstva, iz međunarodnih organizacija i jako puno aktivista”, kaže Miletić. On je najavio da će na forumu biti i predstavnika iz domaćeg javnog života, među njima i političara.

Upitan kako će ova manifestacija biti obezbijeđena s obzirom na to da je za sljedeću sedmicu najavljen štrajk dijela policije, Miletić kaže: “Mi kontakte imamo samo sa državnim organima i za sada saradnja sa njima teče regularno. Imamo neka obećanja da će to sve proteći u najboljem redu. A što se tiče sindikata policije, nemamo nikakvih komentara na te vesti, s obzirom na to da su naši zahtevi adresirani isključivo prema državi, a ne prema reprezentativnim sindikatima… Dakle, isključivo komuniciramo sa državom i to je ono što će se nastaviti u narednom periodu.”

Završna manifestacija, šetnja tj. Parada ponosa, bit će organizovana u nedjelju sa početkom u 12 sati.

Na pitanje kada očekuje odluku države da li će planirana šetnja biti i održana, kaže: “Ne postoji nikakva odluka, naprosto Prajd jedino sada može biti zabranjen… Mi smo prijavili to jako davno, i ono što može jedino uslediti od države je da se ponovi nešto što se dešavalo poslednje četiri godine, da on bude zabranjen. Ukoliko se to desi, ja pretpostavljam da će se to desiti u poslednjem trenutku, međutim za sada nemamo takvu najavu”.

Program Nedelje ponosa pogledajte ovdje.
Izvor: GayEcho
Foto: ParaDA! – Da šetamo zajedno, Facebook page

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!