Fotografije LGBT parova: „Svaka je ljubav jednaka“

Braden Summers, fotograf i vizuelni umjetnik sa sjedištem u New Yorku je obišao svijet da stvori predivnu fotografsku zbirku koja prikazuje romantične scene sa isključivo gej parovima.

Fotografije u projektu koje je financirao Kickstarter pod nazivom „Svaka je ljubav jednaka“ predstavljaju ne baš stereotipne prikaze gej parova u ikoničnim romantičnim prizorima koji su snimljeni tokom šest tjedana u šest različitih zemalja: Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Indiji, Libanonu, Brazilu i SAD-u.

„Kada razmišljate o ikoničnim romansama, zapitajte se da li vam pada na pamet bilo koji slikovni prikaz (slika, fotografija, filmska fotografija) koji ne prikazuje heteroseksualni par? Najvjerovatnije ne“ – ističe Summers, koji se izjašnjava kao homoseksualac.

„Znatna pokretna sila iza stvaranja ovo zbirke nije bio izravan utjecaj na gej zajednicu, već pružanje šanse generalnoj populaciji da vide prikaz gej osoba bez seksa, viktimizacije ili banalnosti – tema koje bi mogle spriječiti ljude da se povežu“, piše Summers. „Fotografije nisu dokumentacija, one su samo sanjivi prikazi o tome kako bi otvoreni izljevi ljubavi u različitim kulturama *mogli* izgledati u budućnosti, postati više prihvaćeni s vremenom.“

Etnički prikladni modeli su se koristili u većini slučajeva samo da bi se osigurala sigurnost stvarnih LGBTQ pripadnika_ica. Summers želi nastaviti projekt i putovati po svijetu da proširi naše poimanje ljepote i raznolikosti ljubavi.

Na ovom linku možete pogledati i video snimak kampanje.

Preuzeto sa www.demilked.com

Tekst prevela Mia Slavik

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-4

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-3

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-1

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-2

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-7

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-5

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-6

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-9

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-8

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-10

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-11

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-14

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-13

gay-couples-all-love-is-equal-braden-summers-12

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!