Gay par iz serije ‘Moderna obitelj’ u australskoj kampanji za bračnu jednakost

21. 03. 2014

Modern_Family_Cameron_MitchellGay par iz serije Moderna obitelj (Modern Family), Mitchell i Cameron, snimili su humoristični video podrške uvođenju bračne jednakosti u Australiju, prenosi CroL.

Video je snimljen u sklopu kampanje za bračnu jednakost, a glumci Jesse Tyler Ferguson i Eric Stonestreet u njemu iskazuju svoje razočarenje što im Australija ne dopušta da se vjenčaju. “Ovo je komičan video s ozbiljnom porukom. Pravo na sklapanje braka istospolnih parova postaje glavna razlika između Australije i ostalih zapadnih zemalja, poput Novog Zelanda”, kazao je direktor kampanje Australian Marriage Equality, Rodney Croome.

Zahvalio se glumcima jer su odvojili svoje vrijeme kako bi inspirirali mnoge u Australiji da se pridruže borbi za bračnu jednakost. Ferguson je kampanji donirao i 10 hiljada dolara koji će se uložiti u aktivnosti usmjerene na zagovaranje prema zastupnicima u australskom parlamentu čiji će glasovi biti presudni, javlja portal SameSame.

Proteklih su dana u Australiji pojedini političari i političarke lijevih i desnih stranaka govorili u korist bračne jednakosti. “To je dokaz da bračna jednakost nije pitanje ljevice ili desnice već se odnosi na glasače i glasačice svih svjetonazora i političke pripadnosti”, kazao je Croome.

Pogledajte video Fergusona i Stonestreeta:

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!