INFOGRAFIKA: Procedura dobijanja azila u Kanadi

Piše: Aida K.

Kanada je jedna od zemalja svijeta u kojoj LGBTIQ osobe uživaju jednaka prava kao i svi/e drugi/e njeni/e građani/ke. U trenucima kada su njihovi životi ugroženi zbog vlastite seksualne orijentacije/rodnog identiteta, a država porijekla im ne može pružiti odgovarajuću zaštitu, LGBTIQ osobe se često odlučuju utočište potražiti u kanadskim granicama. Procedura dobijanja azila u Kanadi nije jednostavna. Stoga se, prije donošenja konačne odluke o pokretanju ovog postupka, potrebno informisati o svim neophodnim koracima koje će biti potrebno napraviti na putu do dobijanja potrebne zaštite.

Ilustrovani prikaz provođenja procedure dobijanja azila u Kanadi prikazan je u infografici koju vam donosimo u nastavku.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

LGBTI.BA – BH LGBTI info portal

LGBTI.ba je prvi news portal namijenjen prvenstveno LGBTI zajednici u Bosni i Hercegovini i njenom informisanju o događajima, aktivnostima i problemima vezanim za LGBTI prava i kulturu.

Urednica
Nejra Agić

Psihološko savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Pravno savjetovanje za LGBT osobe
[email protected]

Kontakt
e-mail: [email protected]
telefon: +387 33 551 000

Kontaktirajte nas!