Još jednom službeno potvrđeno: L Word se vraća!

06. 02. 2019

Izvor: Crol.hr
Foto: The L Word / Facebook

“I… Vraćamo se!”, tvitnula je Ilene Chaiken prošlog četvrtka, a to je bila samo jedna u nizu objava kojima je autorica kultne lezbijske serije The L Word (ponovno) najavila njezin konačan povratak.

Njoj su se pridružile i ostale zvijezde te serije, a sve su potvrdile da je Showtime naručio nove epizode.

Informacije koje su kolale na ljeto 2017. godine, kad obožavateljice diljem svijeta nisu mogle doći k sebi od uzbuđenja, više-manje su ostale iste: Chaiken će biti izvršna producentica, a uz nju će producentice biti i dosadašnje zvijezde serije, Jennifer Beals (Bette Porter), Katherine Moennig (Shane McCutcheon) i Leisha Hailey (Alice Pieszecki) koje će u njoj opet glumiti iste likove, a glavna izvršna producentica ovaj će put biti Marja-Lewis Ryan.

Prema pisanju Hollywood Reportera, postoji mogućnost i da ćemo ponovno vidjeti Erin Daniels (Dana), Laurel Holloman (Tina), Miu Kirshner (Jenny) i Pam Grier (Kit), a u petak je potvrđeno da će se u novu-staru ekipu vratiti i Sarah Shahi (Carmen).

Novi The L Word trebao bi krenuti s prikazivanjem do kraja 2019. godine, no o samoj temi, radnji i novim junakinjama još se uvijek ništa ne zna. Podsjetimo, prva epizoda The L Worda emitirana je 18. januara 2004. godine.

Bila je to prva, i tad jedina serija s mnogo eksplicitnog lezbijskog seksa i više-manje svim problemima s kojima su se lezbijke suočavale – coming out, roditeljstvo, veze, seksualni identiteti, starenje, razlike u godinama, pa i transrodnost – za ono vrijeme relativno slabo obrađivanu temu u popularnim televizijskim serijama.

Otad se vidljivost LGBT likova na filmu i TV-u značajno povećala, no ipak nije snimljena nijedna serija kojoj bi u fokusu bile isključivo lezbijke i/ili lezbijske teme, pa se, barem se nadamo, imamo čemu radovati.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!