Kanađani pozivaju trans osobe u vojsku

31. 07. 2017

Izvor: GayEcho

Kanadska vojska pozvala je regrute svih rodnih identiteta da joj se pridruže, nakon što je istovremeno predsjednik SAD-a Donald Trump donio odluku da zabrani transrodnim osobama služenje u američkoj vojsci.

Na zvaničnom nalogu kanadskih oružanih snaga pojavila se fotografija na kojoj članovi vojnog orkestra marširaju na paradi, dok se sa njihovih instrumenata vijore zastave duginih boja.

“Pozdravljamo kadete svih seksualnih orijentacija i rodnih indentiteta. Pridružite nam se!”, navela je kanadska vojska u tvitu, uz haštag Različitost je naša snaga.

Za sat vremena, tvit je retvitovan 2.500 puta, prenosi Reuters.

Reakcija kanadske vojske na društvenim mrežama povodom Trumpove zabrane podsjeća na tvit premijera Kanade Justina Trudeaua, koji je u januaru komentarisao Trumpovu zabranu ulaska u SAD za stanovnike nekih muslimanskih zemalja.

“Za one koji bježe od progona, terora, rata, Kanađani će vam poželjeti dobrodošlicu, bez obzira na vašu vjeru. Različitost je naša snaga”, napisao je tada Trudeau na svom Twitter nalogu.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!