LGBT sekcija unutar biblioteke Centra za ljudska prava UNSA

13. 12. 2013

WP_001598Studentice i studenti (od prava i kriminalistike, preko medicine i društvenih nauka, do umjetničkih fakulteta), diplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija, kao i svi ostali građani i građanke, dobili su najnoviju domaću, regionalnu i stranu stručnu literaturu vezanu za pozorište, film, književnost, ljudska prava, medijsku kulturu, sociologiju, antropologiju, političku filozofiju, medicinu itd. iz perspektive lezbejskih, gej, biseksualnih, trans*, interseksualih, aseksualnih, queer društvene teorije i ljudskih prava.

WP_001597Odjel za biblioteku i dokumentaciju Centra za ljudska prava, dobio je bogatu savremenu građu koju je Sarajevski otvoreni centar nabavio u sklopu projekta Uključivanje prava LGBT osoba u glavne društvene tokove u BiH, koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške. Zajednička inicijativa SOC-a i Centra bila je vezana za formiranje studijskog odjela pod nazivom LGBT korner u biblioteci Centra. Ovakav studijski odjel omogućit će korisnicima i korisnicama da građu širokog područja LGBT kulture i prava mogu pronaći na jednome mjestu, u sekciji LGBT studije. Queer studije.

Dođite, učlanite se i uživajte u knjigama.

Piše Redakcija portala

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!