Netflix predstavio trailer za novu animiranu seriju “Super Drags”

23. 10. 2018

Priredila: Redakcija
Izvor i foto: Pink News

Netflix je predstavio trailer za animiranu seriju za odrasle Super Drags. Kreatori serije su Anderson Mahanski, Fernando Mendonça i Paulo Lescaut, a ona ima pet epizoda koje prate Patricka, Donizete i Ralpha dok žongliraju između poslova u robnoj kući tokom dana, a štite zajednicu preko noći.

Njihovi alter egoi su Lemon Chifon, Scarlet Crimson i Cyan Sapphire, i one su drag queens koje posjeduju unikatne super moći. Lemon je obično “mozak” u njihovim operacijama borbe protiv kriminala, Scarlet je snaga, a Cyan je srce. Njihove će mogućnosti biti testirane kada ih zamole da savladaju jednog od njihovih najvećih neprijatelja.

Nakon predstavljanja trailera, uslijedili su komentari na YouTubeu, od kojih su mnogi izrazili zapažanje da animirana serija izgleda kao kombinacija crtića Cartoon Networka The Powerpuff Girls i reality TV showa RuPaul's Drag Race.

Glasove likovima u originalnoj seriji dali su brazilski glumci Sérgio Cantú i Guilherme Briggs, kao i drag queen Pabllo Vittar. Američka je verzija sinhronizirana, sa glasovima poznatih drag queens koje su i učestvovale u RuPaul's Drag Race: Trixie Mattel, Ginger Minj, Willam i Shangela.

Sudeći prema traileru, gledatelje/ice očekuju lopte, oružje, lip syncovi, romanse, dive, hejteri, lezbejke i vodeni sportovi.

Netflix se nedavno fokusirao na animirane serije za odrasle. Prošlog mjeseca objavili su petu sezonu serijala BoJack Horseman. U međuvremenu, početkom oktobra je predstavljena i druga sezona serije Big Mouth.

Super Drags će svoj debi na Netflixu doživjeti u petak, 9. novembra.

Pogledajte trailer!

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!