Nova novela “Star Wars” franšize predstavlja prvi ženski LGBT lik

15. 03. 2015

star wars 2015-03Nova novela Star Wars franšize, Lords of the Sith, prvi put će predstaviti ženski LGBT lik, lezbijku Moff Mors.

Urednica novele, Shelly Shapiro, izjavila je da je “Star Wars” franšiza pravo mjesto za raznolikost.

“Ovo je svakako prvi LGBT lik u kanonu, ali je još ranije postojao gej par Mandalorijanaca, tako da ova vijest ne predstavlja nešto sasvim novo. To nije nešto o čemu sam aktivno razmišljala. U franšizi Star Wars bi svakako trebalo da ima dosta raznolikosti”, kaže Shapiro.

“Imate toliko različitih vrsta vanzemaljaca, a podjednaka različitost se može uočiti i kod ljudi. Ako bi u svemu ovome postojala neka poruka, onda bi to bilo da je Star Wars kolijevka raznolikosti. Ono što nam je bilo bitno jeste da i ljude prikažemo na taj način, sa svim postojećim seksualnim preferencama”, zaključuje Shapiro.

Novela bi na policama knjižara trebalo da se nađe 28. aprila, a njena radnja smještena je u vremenski okvir između naslova Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith i Star Wars Rebels.

Izvor: GayEcho

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!