Papa Franjo uporedio trans* osobe sa nuklearnim oružjem

22. 02. 2015

Pope_Francis_in_March_2013_3Papa Franjo je uporedio trans* i genderqueer osobe sa nuklearnim oružjem, izjavivši da one ne pripadaju “božjem redu stvaranja”.

Glava katoličke crkve tvrdi da su ljudi koji “manipuliraju” svojim tijelima slični “Herodima” koji “uništavaju, koji planiraju smrt, koji narušavaju lice muškarca i žene, uništavajući kreaciju”.

Komentari dolaze iz njegove nove knjige objavljene u Italiji, Papa Franjo: Ova ekonomija ubija, te pozivaju krišćane da čuvaju božji red stvaranja.

“Mislimo na nuklearno oružje, na mogućnost da se u nekoliko trenutaka istrijebi veliki broj ljudskih bića”, kaže on. “Mislimo na genetsku manipulaciju, na manipulaciji životom, ili na teoriju roda, koja ne prepoznaje red stvaranja.”

“Ovakvim stavom čovjek čini novi grijeh, onaj protiv Boga Kreatora”, dodao je papa. “Prava skrb kreacije nema ništa sa ideologijama koje čovjeka smatraju greškom, problemom kojeg treba eliminisati.”

“Čovjek je stavio muškarca i ženu na vrh stvaranja i povjerio im zemlju”, kaže Franjo. “Stvaranje Kreatora je ispisan u prirodi.”

“Ako ne uspijemo u ovome, ako se ne budemo brinuli za našu braću i za svu kreaciju, uništavanje napreduje”, dodao je.

Izvor i foto: Gaystarnews.com.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!