Poljska bi mogla kriminalizirati seksualno obrazovanje i učitelje proglasiti pedofilima i ‘gay aktivistima’

Poljska se priprema za glasanje o novom zakonu koji bi kriminalizirao seksualno obrazovanje i osudio one koji ga podučavaju kao pedofile i LGBT + aktiviste.

Prijedlog zakona “Stop pedofiliji”, koji su pokrenuli građani, kažnjavao bi ljude koji “promovišu maloljetnički seks” u školama zatvorom do tri godine.

Njegovi autori to opravdavaju tvrdnjom da su oni koji podučavaju seksualno obrazovanje često ljudi koji ”upoznaju djecu s homoseksualnošću”.

“Organizacije i aktivisti koji su najviše uključeni u promociju seksualnog “obrazovanja” u našoj zemlji su LGBT+ lobiji”, tvrde podnosioci prijedloga zakona u dokumentu upućenom parlamentu. “U zapadnoj Europi, pripadnici onih pokreta koji su sudjelovali u provođenju seksualnog obrazovanja u školama osuđeni su za pedofiliju.”

Dalje tvrde da su se “djeca seksualno osvijestila i upoznala s homoseksualnošću” kroz časove seksualnog obrazovanja koje “LGBT+ lobi koristi za postizanje radikalnih političkih ciljeva”, uključujući legalizaciju usvajanja od strane LGBT+ parova.

Izjednačavanje homoseksualnosti s pedofilijom duboko je zabrinula poljske LGBT+ aktiviste/kinje, koji se također brinu da bi oni koji predaju o seksualnoj orijentaciji, diskriminaciji i reproduktivnom zdravlju mogli biti progonjeni i po zakonu.

“To bi onemogućilo nama kao nastavnicima/cama da pohađamo škole i podučavamo djecu o ljudima, o onome što nas čini i o rodnom identitetu ili seksualnoj orijentaciji”, rekla je za Reuters Ola Kaczorek, LGBT+ aktivistkinja.
“Obično škola nije prijateljsko okruženje za neheteroseksualnu djecu, ali sada će to biti još teže.”

Sporni prijedlog, koji je EU službeno osudila, iznesem je pred parlament nakon peticije koju je potpisalo preko 250.000 građana/ki. Zastupnici će danas glasati o prijedlogu zakona, poslati ga parlamentarnoj komisiji na daljnji rad ili će ga proslijediti na drugo čitanje na daljnju raspravu.

Do ovoga je došlo nakon ključne presude suda na stranu istaknute anti-LGBT+ reklamne kampanje koja povezuje homoseksualnost s pedofilijom. “Pedofilija je 20 puta češća kod homoseksualaca”, tvrde u oglasima. “Oni žele predavati vašoj djeci. Zaustavite ih! ”

U presudi je sud odbacio tužbu protiv kampanje jer je njena poruka bila “informativna i poučna”.

Izvor: PinkNews

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!