Posljedice za Spaceya: ostaje bez Emmyja, prekida se snimanje ‘Kuće od karata’ i stižu nove optužbe

05. 11. 2017

Izvor: Crol.hr

Nakon što je holivudski glumac Anthony Rapp rekao da ga je Kevin Spacey pokušao seksualno zlostavljati u mladosti, reagirao je i Hollywood. Spaceyju neće biti uručena nagrada Emmy i otkazuje se snimanje popularne serije “Kuća od karata”.

Podsjetimo kratko – Anthony Rapp prije nekoliko dana, potaknut nizom priznanja žena koje je seksualno zlostavljao Harvey Weinstein, otkrio je da ga je oskarovac Kevin Spacey kao četrnaestogodišnjeg dječaka pijan pokušao seksualno iskoristiti, no u tome nije uspio. Spacey je izjavio kako se incidenta ne sjeća i kako mu je jako žao, a usput je nadodao kako je gej i odsad namjerava biti otvoren oko svoje seksualnosti.

Njegovo autanje u ovakvom kontekstu razbjesnilo je publiku koja smatra da je neprihvatljivo na takav način skretati pažnju s problematičnog ponašanja iz prošlosti, kao i da autanje u takvom trenutku može poslužiti protivnicima LGBT prava kao argument da su LGBT ljudi seksualno nastrani.

Brojne posljedice

Britanska voditeljica Sue Perkins napisala je na Twitteru: “Bravo, Kev. Šutiš o svojoj seksualnosti dok ne dođe vrijeme da je povežeš s navodnim seksualnim napadom na maloljetnika. Tim postupkom istodobno podcjenjuješ težinu optužbe i unazađuješ LGBT zajednicu. Odličan potez.”

Billy Eicher, zvijezda “Američke horor priče”, izjavio je: “Kevin Spacey upravo je izmislio nešto što nikad dosad nije postojalo – loš trenutak za autanje.”

Kako se po reakcijama čini, Hollywood neće imati milosti za Spaceya.

Glumac će, tako, ostati bez nagrade Emmy za specijalne zasluge koja mu je trebala biti dodijeljena 20. studenog u New Yorku. Priopćenje Međunarodne TV akademije šturo je obrazložilo da zbog nedavnih događaja Spaceyju neće biti uručen Emmy.

Također, zbog optužbi protiv Spaceyja, Netflix je objavio kako obustavlja snimanje šeste sezone “Kuće od karata” kako bi dobili vremena da razmisle o situaciji, rasprave je sa Spaceyjem i ostatkom ekipe, kako bi se izbjegle neugodnosti na setu. Producent “Kuće od karata” Beau Willimon stao je na stranu Rappa izjavivši kako na setu nije primijetio nikakvo neprimjereno ponašanje, no da takve optužbe uzimaju veoma ozbiljno i da podržava Rappa i cijeni njegovu hrabrost.

Nove optužbe

U međuvremenu su stigle nove optužbe na račun Kevina Spaceya: filmaš Tony Montana tvrdi da ga je glumac “neprimjereno dirao” u jednom losanđeleskom pubu 2013. godine.

Meksički glumac Roberto Cavazos, koji je studirao glumu u Velikoj Britaniji u ponedjeljak je na svojoj Facebook stranici objavio da bi se njegovi susreti s holivudskom filmskom zvijezdom Kevinom Spaceyem “mogli okarakterizirati gotovo kao zlostavljanje”: “Da sam žena, ni trenutka ne bih dvojio kako bih okarakterizirao te naše susrete”, napisao je Cavazos.

Britanski konobar Daniel Beal rekao je da ga je Spacey slijedio kada je izašao na pauzu za cigaretu. Sjeo je do njega na klupu i pokazao mu spolovilo uz komentar: “Velik je, zar ne?”.

Vratio se u bar, Spacey ga je slijedio i dao mu svoj skupi švicarski sat u zamjenu za šutnju.

Nakon svega ponovno se oglasio i sam Spacey koji je preko glasnogovornika poručio kako će si “uzeti vremena kako bi potražio pomoć”, no nije precizirao kakvu.

Komentari

komentara

Mapa organizacijaMapa organizacija, institucija, centara i drugih ustanova u Bosni i Hercegovini koje pružaju adekvatnu potporu, pružaju usluge i/ili su senzibilizirane za rad sa LGBTI osobama

Kontaktirajte nas!